De werking van pelletkachels

Hoe werkt een pelletkachel precies?

Met een pelletkachel haalt u energiezuinige warmte in huis zonder gedoe. Geen houtblokken hakken en geen aanmaakhoutjes, maar wel het gemak en comfort van een houtkachel. Maar hoe werkt zo'n pelletkachel precies?

Het systeem van de pelletkachel

De pellets (houtkorrels) worden door middel van een wormwiel naar het verbrandingskamertje getransporteerd. Hier zorgt een elektrisch verwarmingselement ervoor dat de pellets ontbranden.

De lucht die nodig is om een goede verbranding te verkrijgen wordt door een elektronisch geregelde ventilator aangezogen vanuit de ruimte of vanuit de buitenlucht. Dit proces wordt voortdurend gecontroleerd en bijgesteld.

De rookgassen worden langs een warmtewisselaar geleid en afgevoerd naar het schoorsteenkanaal. Doordat de rookgassen naar buiten worden geblazen volstaat een eenvoudige schoorsteen. Veelal is een kanaal van 80mm voldoende.
Een pelletkachel start dus geheel automatisch door een elektronische regelunit de kachel op en brengt de kachel op de vooraf ingestelde temperatuur. Verschillende programma’s zijn vooraf instelbaar.

Meer weten? Raadpleeg onderstaande handleidingen of kom langs. We vertellen u er graag over!

Over de pellets; brandstof voor de pelletkachel

Bestaande biomassakacheltechnologieën zijn betrouwbaar, volautomatisch en kunnen ook zonder subsidies een aanzienlijke besparing op de stookkosten opleveren. Enkele voordelen en eigenschappen van Pure Power ENplus A1 houtpellets:

  • Stoken op houtpellets is tot wel 40% goedkoper dan op gas;
  • Houtpellets zijn een onbeperkt hernieuwbare brandstof;
  • Stoken op houtpellets draagt bij aan de reductie van broeikasgasemissies;
  • Houtpellets bevatten veel energie (1,7 kg houtpellets = 1 m³ aardgas);
  • ENplus A1-houtpellets hebben een laag asgehalte;
  • Onze houtpellets branden efficiënt, hebben een hoge energiewaarde en stinken niet;
  • Houtpellets nemen drie keer minder volume in beslag dan houtblokken.
Maak gebruik van onze dealer korting en bestel houtpellets met korting bij Pure Power.